De leukste gastgymlessen op de basisschool!

Ben je op zoek naar een energieke en ervaren gymdocent voor je basisschool? Zoek niet verder! Sportjuf Luci staat klaar om je kinderen te inspireren en te motiveren tijdens hun gymlessen.

Sportjuf Luci is geen gewone gymdocent, maar een gastgymdocent. Ik breng mijn eigen ervaringen mee naar de gymzaal. Met een aantal jaar ervaring in het lesgeven aan kinderen van alle leeftijden.

Wat maakt een gastles zo leuk? Ik gebruik mijn eigen gymlessenboekje om de lessen vorm te geven. Dit boekje zit boordevol leuke en uitdagende activiteiten die speciaal zijn ontworpen om de fysieke vaardigheden, coördinatie en samenwerking van de kinderen te verbeteren. Van behendigheidsspellen tot teambuildingsoefeningen, elk aspect van het lesplan is zorgvuldig samengesteld om een positieve en stimulerende leeromgeving te creëren. Het doel is om van elke les een feestje te maken! Dus ja, de lessen die ik geef, zijn allemaal afkomstig uit mijn boekje.

Hieronder zie je enkele voorbeelden van hoe ik mijn lessen opbouw:

Belangrijke informatie over Gastdocent

Wat voor diploma heb ik?

Ik ben opgeleid als buurtsportcoach op het CIOS. En sinds 1 april 2023 ben ik zelfstandig buurtsportcoach geworden als Sportjuf Luci.

Kan je fulltime aan de slag als gastdocent met een MBO Diploma?

Nee, je mag geen fulltime aanstelling als gastdocent aannemen. Een gastdocent mag maximaal (op jaarbasis) gemiddeld 6 klokuren per week lesgeven.

Heb ik een bevoegdheid nodig als gastdocent?

Nee, als gastdocent heb je geen bevoegdheid nodig. Je moet vaak wel een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen laten zien, die je kunt aanvragen bij de gemeente. (ik heb al een v.o.g.)

Mag ik als gastdocent zelfstandig lesgeven?

Een gastdocent valt altijd onder de verantwoordelijkheid van een bevoegde leraar. Dat betekent niet per se dat er een bevoegde docent in het lokaal aanwezig moet zijn. De school maakt hierover afspraken met de gastdocent en het onderwijsteam.

Gymlessenboekje

Met mijn inspiraties heb ik een gymlessen boekje gemaakt waarbij de voorbereiding dus al helemaal klaar is, dat scheelt jou veel tijd. Het enige wat jij nog moet doen is de les klaarzetten en de les natuurlijk geven.

In het boekje staan verschillende gymlessen met verschillende sporten en spellen. Er zit ook al meteen een heel schema erbij + een notitie blad.
Handig toch!?

P.S. Het Boekje is nog in ontwikkeling!

Gastdocent nodig?

Neem contact met mij op!